Registermakers aangesloten bij het NIN

De hieronder weergegeven registermakers zijn beschikbaar voor freelance register opdrachten. Zij zijn lid van het Nederlands Indexers Netwerk (NIN), beschikken over een opleiding in het samenstellen van registers en/of publiceren regelmatig registers.
De informatie hieronder is verstrekt door de registermakers zelf en de namen van de registermakers worden weergegeven in alfabetische volgorde

Nederlands, Engels, Duits

Archeologie, Azië, Midden-Oosten, Kunst, Religie

Pierke Bosschieter

Vanuit een achtergrond in bibliotheekwetenschap ben ik sinds 2005 werkzaam als freelance registermaker. Mijn specialisaties zijn het Midden-Oosten en de drie Abrahamitische religies, maar mijn portfolio bevat beduidend meer: archeologie, biografieën, filosofie, juridische werk, kunst, literatuur, tentoonstellingscatalogi en vrouwenstudies. Naast normale registers gemaakt vanaf een PDF-bestand, maak ik ook registers die ingebed zijn in Word of InDesign.

Mijn registers zijn gedetailleerd maar bondig en reflecteren de stijl en het woordgebruik van het document. ik zie het samenstellen van een register als het oplossen van een groot kruiswoordraadsel. Elk boek is een nieuwe uitdaging en vraagt om een specifieke aanpak.

Nederlands, Fries

Binnenvaart, Communicatie, Landbouw, Onderwijs, Taalwetenschappen

Martha Hofman

Ik heb Nederlands en Algemene Taalwetenschap gestudeerd, Fries en computerlinguïstiek. Ik heb vertaal- en redactiewerk gedaan, taalkundig werk in taaltechnologie, en woordenboeken Nederlands en Fries gemaakt voor uitgeverij Unieboek | Het Spectrum.


Sinds 2018 werk ik als zelfstandig registermaker. Mijn moedertalen zijn Nederlands en Fries en ik spreek vloeiend Engels, Duits, Frans en Tsjechisch. Mijn specialismen zijn onder andere linguïstiek, literatuur, psychologie, onderwijs, landbouw en binnenvaart.

Nederlands, Engels, Duits

Geschiedenis, Kunst, Literatuur, Mensenrechten

Jacqueline Pitchford

Ik ben freelance indexer met jarenlange ervaring in het schrijven van boekregisters. Mijn achtergrond ligt in bibliotheekontwikkeling, kennismanagement en desk research.

Ik ben gespecialiseerd in het indexeren van (semi)wetenschappelijke publicaties op het gebied van religie, archeologie, kunst- en cultuurgeschiedenis, internationale betrekkingen/politiek en mensenrechten.

Mijn indexeerstijl is diepgaand en grondig met een focus op kernthema’s maar tegelijkertijd met oog voor detail. Een aanpak die door veel auteurs en lezers wordt gewaardeerd. Mijn klanten zijn gerenommeerde internationale uitgevers, universiteiten en auteurs.

Nederlands, Engels

Geschiedenis, Internationaal Recht, Midden-Oosten, Politiek, Sociologie

Caroline Diepeveen

Al meer dan 25 jaar maak ik met veel plezier registers. Na mijn in 1997 behaalde accreditatie bij de Britse Society of Indexers, ben ik aan de slag gegaan als indexer voor Britse en Nederlandse uitgevers. Ik indexeer voornamelijk wetenschappelijke uitgaven op het gebied van moderne geschiedenis, internationaal recht en sociale wetenschappen.
Nederlands, Engels

Amerikanistiek, Biografieën, Communicatie, Cultuurtheorie

Madelon Nanninga

Na een bachelor American Studies aan de RUG heb ik een master Writing, Editing, and Mediating afgerond. In 2018 heb ik in samenwerking met het Biografie Instituut de conferentie Different Lives georganiseerd, een van de grootste internationale conferenties op het gebied van Theorie van de Biografie.

Met voltijds indexeren ben ik in 2020 begonnen, onder de naam Exter Indexing. Ik verzorg registers voor wetenschappelijke publicaties, onder andere op het gebied van geschiedenis, Amerikanistiek, cultuurtheorie, religie, en geesteswetenschappen.

Engels, Italiaans

Ethiek, Literatuur, Milieu, Taalwetenschap, Sociologie

Rosalba Putrino

Beschrijving volgt.

personen i
Engels, Nederlands

Geschiedenis, Cultuur, Kunst, Literatuur, Taalkunde

Eline van der Veken

Ik ben een freelance registermaker onder de naam Magic Key Indexing naast mijn werk bij de redactie van de Linguistic Bibliography bij uitgeverij Brill (2011-heden).

Ik heb een taalkundige achtergrond met een BA Engels, een onderzoeksmaster Taalkunde en een passie voor het bestuderen van oude talen (Oudnoors, Gotisch, Latijn, Grieks en meer).

Met veel plezier maak ik registers omdat ik erg leergierig ben en het leuk vind om uit te puzzelen wat de beste manier is om data te ordenen.