Nieuw: de Digital Publications Special Interest Group van American Society of Indexers (ASI)

De Amerikaanse indexers verenigd in ASI (American Society for Indexing) kennen al sinds jaar en dag zogenaamde ‘Special Interest Groups’ (SIGs). Eén van deze SIGs is de Digital Publications SIG, voorheen de Website Indexing SIG. We willen graag jullie aandacht vestigen op deze min of meer nieuwe SIG.

De SIG hield zich bezig oorspronkelijk dus bezig met website indexing, en dat is nog steeds één van haar bezigheden. Daarnaast richt deze SIG zich op zaken als e-book indexing en embedded indexing. Het lidmaatschap van deze SIG staat ook open voor leden van zusterorganisaties. Dit betekent dus dat ook NIN-leden lid mogen worden van deze SIG.

Eerder schreef Pierke Bosschieter al een blog post over embedded indexing en hoe en waar je dit kunt leren. Deze vorm van indexing lijkt momenteel sterk in ontwikkeling. Steeds meer uitgevers geven de voorkeur aan deze methode van indexering en er komt ook steeds betere software op de markt voor het leveren van embedded indexen. Hiermee kun je bijvoorbeeld kwalitatief zeer goede Word embedded indexen leveren zonder dat je met de lastig te hanteren index-module van Word behoeft te werken.

Het lidmaatschap van de Digital Publications SIG biedt voordelen zoals het jezelf kunnen afficheren als embedded indexer op de ‘indexers available’ pagina van de groep, deelname aan webinars waarbij nieuwe software wordt gepresenteerd e.d.. Bezoek de website van de SIG voor meer informatie: https://digital-publications-indexing.org/index.php/about.

Het kost slechts 5 dollar om lid te worden. Voor het aanmelden als lid, ga je naar deze pagina: https://www.asindexing.org/online-store/sigs.